Welkom bij de Wijsneusjes

Dit is een weblog van kinderen van groep 5 en 6 van basisscholen in Amsterdam Noord. In dit blok schrijven hier reporters uit Tuindorp Oostzaan, van de Poolster en de Satelliet en ook kinderen van de IJdoornschool. Zij reageren op elkaars berichten en vinden het leuk als jij zegt wat jij vindt van hun interviews, artikelen, brieven, tekeningen enzovoorts

zondag 10 juli 2011

Feest! Presentatie van de Vreedzame Wijk in Amsterdam Noord

 

Het was een knalfeest op zaterdag 9 juli in de Molenwijk. Kinderen konden sieraden en ufo's maken. Mariëlle schminkte hen in alle gewenste kleuren. Reporters van de Funkrant van Tuindorp deelden kranten uit. Op het podium werd er uitgelegd wat de Vreedzame Wijk precies inhoudt. Dat deden trainers, maar ook kinderen die getraind zijn om elkaar te helpen conflicten op te lossen: mediatoren. Er waren mediatoren van de Twiskeschool, de Poolster en de Bongerd. Peter Faber en wethouder Coby van Berkum stelden hen vragen. 

 

Daarna stelden vijf 'wijsneusjes' - reporters van het Kinderpersbureau - vragen aan de wethouder. Ze hadden zich zorgvuldig voorbereid en de wethouder was aangenaam verrast door hun goede vragen. De antwoorden komen morgen!


Foto's: Jos van Zetten (Newsphoto)




1 opmerking: